CV

CV, David Forsberg

För portfolio, se bloggen och sidan Playground.

Arbetslivserfarenhet

2013-nuvarande Daladatorer AB, Utvecklare/Programmerare
På Daladatorer har jag tagit fram och vidareutvecklat hemsidor, webbportaler och programvaror för nya och befintliga kunder. Det har till exempel varit enklare hemsidor i Daladatorers eget CMS-system, WordPress-sidor med modifierade teman eller egna plugins, mobilanpassningar av hemsidor och E-handelslösningar. En stor del av arbetet har också varit att bygga anpassningar och integrationer mot kunders affärssystem, både som fristående applikationer och som tjänster. Som en av företagets två utvecklare har jag främst arbetat med frontend och webblösningar.
2012-2013 Frilansuppdrag, Loupe
Hösten 2012 blev jag tillfrågad att ta fram ett system för Östgöta Husbesiktning som höll på att drunkna i administration. Istället för att anteckna på papper ute hos kund och sedan renskriva besiktningsprotokollet, så har de idag en iPad-applikation med alla rapportmallar och färdigskrivna texter med sig under besiktningen. Från det att kunden ringer in sin beställning till en påskriven uppdragsbekräftelse och levererat protokoll behöver de inte använda ett enda fysiskt pappersark, och administrationen har minskat med 40%.
2011-2012 Telia AB, Butikssäljare
2011 Succé Event, Praktik
Under våren spenderade jag sex veckors praktik på en välrenommerad eventbyrå i Stockholm. Jag fick se hur olika projektledare arbetar inom eventbranschen och lärde mig mycket om ansvarsfördelning och projektledarrollen i sig. Jag fick även själv ansvara för flera delprojekt i skarpt läge.
2009-2011 Kårhuset Trappan, Teknikansvarig
Som teknikansvarig var min roll att se till att all ljud- och ljusutrustning i huset fungerade och underhölls kontinuerligt. I min roll som teknikansvarig satt jag även med i driftgruppens veckomöten. Kårhuset arrangerade varje vecka konsert och nattklubb där jag ansvarade för att tekniken var problemfri samt att det fanns utbildade tekniker på plats. I uppbyggdnadsskedet ansvarade jag för nyinköp, reparationer av befintlig utrustning, utbildningsinsatser, personalplanering samt schemaläggning.
2008-2012 Todaso AB, Webbdesigner, systemutvecklare, IT-tekniker, heminstallatör
Som webbdesigner har jag med fria händer utgått från kunders önskemål och behov och formgivit hemsidor rent grafiskt. Sedan programmeraren på företaget slutade övertog jag hans sysslor och har sedan tre år också programmerat sidorna själv. Jag har inom företaget även arbetat som IT- tekniker och heminstallatör av hemelektronik.
2008-2012 Frilansande ljudtekniker
Jag har under en tid arbetat regelbundet för Bagler Production som ljudtekniker på skivsigneringsevent i olika köpcentrum runt om i landet. Jag har då fått jobba med artister som Ola, Alexander Rybak, Amy Diamond, Shirley Clamp, Lotta Engberg, Timoteij, Lena (Eurovisionvinnare 2010), Dogge Doggelito, Lasse Stefanz, Top Cats, Black Jack m.fl.
2006-2012 PADAB, Ljudtekniker
Under min tid på PADAB har jag arbetat som ljudtekniker på allt från konferenser till konserter med 12-mannaband. Jag har även riggat scener, ljud och ljus i samråd med arrangören.
2003-2011 Renströmmen konferens, Ljud- och ljustekniker
Jag har arbetat som ljud- och ljustekniker vid såväl stora som små konferenser. Renströmmen är en eftertraktad gudstjänst- och konsertlokal, så jag har även arbetat med stora konserter, lokala band, gospelkonserter m.m. Utöver detta har jag varit teknikansvarig för större arrangemang utanför lokalerna samt utbildat nya ljudtekniker och ansvarat för att utrustning fungerar och underhålls kontinuerligt.

Utbildning

2013 Kurs i HTML5 (motsvarande Microsoft 20480B, “Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3”) genom Cornerstone
2010 Utbildning i gruppledarskap genom Studenthälsan, Linköpings universitet 2010 Utbildning i stresshantering genom Studenthälsan, Linköpings universitet 2006-2009 IT/Media på John Bauergymnasiet i Norrköping
2009-2010 Grafisk design och kommunikation vid Linköpings universitet
Utbildningens mål är att skapa kompetenta och kreativa kommunikatörer med gedigen teknisk kunskap om hur man bäst formger och får ut ett budskap med både avsändare, marknad, mottagare och omvärld i åtanke.
2006-2009 IT/Media-linjen på John Bauergymnasiet i Norrköping

Kunskaper

  • Innehar körkort B samt egen bil
  • Stor körvana av lätt släpvagn och lätt lastbil
SPRÅK
Svenska Modersmål
Engelska Flytande i tal och skrift
Spanska Väldigt grundläggande
DATORKUNSKAPER
Office Mycket god användarvana
Mac/PC Mycket god användarvana av båda
Adobe-sviten Mycket stor vana av bildbehandlings-, illustrations- och
publishing-program för såväl print som digital form
FRONTEND:
HTML/HTML5 Mycket goda kunskaper
CSS Mycket goda kunskaper
JS (utan ramverk) Mycket goda kunskaper
AngularJS Mycket goda kunskaper
Bootstrap Mycket goda kunskaper
jQuery Mycket goda kunskaper
Responsiv webbdesign Mycket goda kunskaper
Olika webbläsare och plattformar (datorer/mobila enheter/smart-tv) Mycket goda kunskaper
LESS/SASS, Coffeescript Provat på, men inte använt skarpt. Skulle gärna lära mig om jag fick chansen att arbeta med det!
BACKEND:
ASP Classic VB, VBA, VBScript Mycket goda kunskaper
VB.Net Goda kunskaper
C#.Net Grundläggande kunskaper
MySQL Goda kunskaper
PHP Grundläggande kunskaper
Java Grundläggande kunskaper
Obj-C for iOS Grundläggande kunskaper
PUBLICERINGSVERKTYG:
WordPress Goda kunskaper
WooCommerce Grundläggande kunskaper
Magento Grundläggande kunskaper
OpenCart Grundläggande kunskaper
Drupal Grundläggande kunskaper
AFFÄRSSYSTEM/CRM-SYSTEM:
Lundalogik LIME Mycket goda kunskaper
Garp Goda kunskaper
Jeeves Mycket grundläggande kunskaper
Monitor Mycket grundläggande kunskaper
UTVECKLINGSVERKTYG/ÖVRIGA TEKNIKER:
SVN Mycket goda kunskaper
GIT Mycket goda kunskaper
SSH Goda kunskaper
Debugging via Firebug eller Chrome console Goda kunskaper
WebStorm Goda kunskaper
Visual Studio Goda kunskaper
Eclipse (Java) Grundläggande kunskaper
Node.js/NPM Grundläggande kunskaper

Utöver det jag listat finns säkert många, många fler tekniker, frameworks och liknande som jag åtminstone snuddat vid eller sett en screencast/videoföreläsning om. Fråga mig!

Övrigt

  • Teknikansvarig Kårhuset Trappan Norrköping samt medlem i Driftgruppen 2010-2011 (se ovan)
  • Medlem i mottagningskommittén för nya studenter vid Linköpings universitet, programmen Medieteknik samt Grafisk Design och Kommunikation. Jag ansvarade för webb och planerade tillsammans med nio andra studenter två veckors aktiviteter. Planeringsarbetet pågick från januari 2010 och genomfördes i augusti 2010. Arbetet krävde god samarbetsförmåga, mycket initiativrikedom och förmåga att lösa problem och konflikter. Arbetet gav en bra inblick i att driva ett stort projekt samt arbetsledning. För att lyckas var det ett måste att bedriva ett bra samarbete med övriga studentgrupper på universitetet. Detta var mycket lärorikt och utvecklande både på ett professionellt och ett personligt plan.